Gameq iDeale


Aanbiedingen games Actie prijzen In Prijs verlaagd Nieuwe releases Low budget artikelen Preorder

Wiskunde Interactief, VMBO Leerjaar 1, Deel 2

Wiskunde Interactief, VMBO Leerjaar 1, Deel 2

PC
Label: Karakter
Releasedatum:
Taal: NL
Delen |
GameQ prijs:€ 17,00
3-4 weken
bestellen

Wiskunde Interactief vmbo leerjaar 1 deel 2 behandelt de volgende onderwerpen:

- omtrek, oppervlakte, inhoud
- formules en grafieken
- algebra: optellen
- algebra: haakjes wegwerken
- symmetrie
- rekenen met machten

Wiskunde is voor veel leerlingen in het voortgezet onderwijs een moeilijk vak.

De grootste moeilijkheid ligt in het feit dat wiskunde werkt (en moet werken) met abstracte begrippen. Vaak ontstaan al in de eerste maanden de eerste hiaten in de kennis. In veel gevallen zien ouders zich genoodzaakt het kind zelf bijles te geven, maar algauw merken zij dat hun eigen kennis tekortschiet.

Om tegemoet te komen aan de behoefte aan goed wiskunde-oefenmateriaal, presenteert Karakter Uitgevers onder de naam Wiskunde Interactief een fantastische cd-romserie. Deze cd-roms behandelen alle wiskunde-onderwerpen die aan bod komen in het eerste leerjaar van vmbo en havo/vwo. Met behulp van bewegende beelden en animaties wordt moeilijke en abstracte stof op een zeer inzichtelijke wijze uitgelegd en concreet gemaakt. De cd-roms laten het kind op een alternatieve manier zien hoe een wiskunde-onderwerp benaderd kan worden om het volledig te begrijpen.

De uitleg gaat nooit te snel of te langzaam

Elke leerling kan de stof in zijn eigen tempo uitgelegd krijgen - hij klikt zelf op een knop voor de volgende stap.

Eindeloos veel oefenstof, door de computer gegenereerd

De leerling wordt door de software op zijn persoonlijke zwakke punten gecorrigeerd en eventuele hiaten in de kennis worden door de computer opgemerkt, waarna de leerling via een muisklik wordt verwezen naar een ander scherm waar hij eerst de ontbrekende kennis kan aanvullen. Een door de leerling gegeven fout antwoord wordt direct verbeterd en uitgelegd. Een vergelijkbare soort vraag wordt vervolgens vrij snel opnieuw gesteld, zodat de leerling direct op zijn eigen zwakke punten wordt gecorrigeerd. Om te toetsen of een leerling de stof ook echt beheerst, kent elke paragraaf een oefendeel en deze wordt vrijwel altijd afgesloten met een toets. Toetsen van de geoefende stof worden door de computer gegenereerd - de toetsen verschillen dus per leerling. Alle sommen worden tijdens een toets direct uitgelegd en verbeterd.

Printbare opgaven met of zonder uitgewerkte antwoordvellen

Elke paragraaf kent een vel afdrukbare opgaven plus een apart vel met dezelfde opgaven, maar nu met de antwoorden en de berekeningen erbij. Ook deze afdrukbare opdrachtvellen worden door de computer gegenereerd en zijn dus elke keer anders.