Gameq iDeale


Aanbiedingen games Actie prijzen In Prijs verlaagd Nieuwe releases Low budget artikelen Preorder

Metroid, Other M  Wii

Metroid, Other M Wii

WII
Label: Nintendo (Software)
Releasedatum: 3-9-2010
Taal: ENG
Delen |
Adviesprijs: € 49,99
GameQ prijs:€ 24,00
Korting:51,99 %
Moeilijk leverbaar
bestellen

Als een van de eerste vrouwelijke gamehelden uit de geschiedenis staat Samus Aran wederom centraal in deze bijzondere samenwerking, die de gelikte, actievolle productie van het ontwikkelteam Team Ninja combineert met het gamedesigntalent van de oorspronkelijke Metroid-makers.

Als Samus wisselt de speler voor het eerst in een Metroid-game op vloeiende wijze tussen gameplay in de derde persoon en in de eerste persoon. De speler verkent de wereld en vecht in de derde persoon door de Wii-afstandsbediening horizontaal te houden. En op ieder gewenst moment schakelt de speler direct naar het eerstepersoonsperspectief, door de ogen van Samus, door met de Wii-afstandsbediening op het scherm te richten.

Dit schept allerlei nieuwe mogelijkheden voor ontdekking en strijd. De speler kijkt door de ogen van Samus om een ruimte zorgvuldig uit te kammen op verborgen voorwerpen, om toegang te krijgen tot belangrijke informatie en om haar wapen te vergrendelen op tegenstanders voor precisieaanvallen. Of ze blijft in de derde persoon om zwermen van vijanden te verslaan met Samus' automatisch richtende straalwapen, wat de gameplay in dit perspectief snel, furieus en uiterst pakkend maakt.

Een andere primeur voor de serie is een fysieke aangelegenheid voor Samus. In Metroid: Other M kan namelijk een aantal m?leeaanvallen uitvoeren in haar Power Suit. De speler springt op vijanden om de krachtige Overblast ('bovenstoot') uit te voeren, gebruikt de 1-knop met precieze timing om te Counter-aanvallen en rekent af met verwondde vijanden middels een Lethal Strike (dodelijke klap). Andere nieuwe moves zijn het ontwijken van vijandige aanvallen met een uitgekiende Sensemove (zintuiglijke beweging) en het levenskracht herstellende Concentration (concentratie), dat de speler activeert door de Wii-afstandsbediening verticaal te houden met de A-knop ingedrukt. Vervolgens is er een nieuw wapen, de Diffusion Beam (diffusiestraal), waardoor Charge Beams na hun impact uiteenvallen en nog meer vijanden raken.

Temidden van al dit nieuws is het ontwikkelteam niet vergeten wat Metroid-games zo overtuigend en memorabel maakt: atmosfeer, verkenning en een meeslepend verhaal. Het spel vindt plaats in ??n enorm ruimteschip van de Galactic Federation, dat een enorme vari?teit aan locaties bevat, ieder met verschillende omgevingen, unieke flora en fauna, en vijanden.

De Biosphere is bijvoorbeeld een enorme broeikas met daarin een jungle, compleet met waterval, regen en ontelbaar veel tropische - en agressieve - wezens en planten. Daarentegen is de Cryosphere een koude, sneeuwrijke omgeving waar de temperatuur zo laag is dat ingangen regelmatig geblokkeerd worden door ijs. Of stel je de Pyrosphere voor, een gebied vol vulkanen en magma. Op sommige plekken is het hier zo warm dat Samus' levenskracht afneemt als ze niet is uitgerust met het hittebestendige Varia Suit.

Tijdens het verkennen van deze vijandige omgevingen wordt de speler steeds dieper getrokken in een zeer persoonlijk verhaal over Samus' afkomst. De speler ontdekt haar gebreken en karakterfouten, en uiteindelijk ook haar motivatie om premiejager te worden.

Het verhaal begint onmiddelijk na de gebeurtenissen in Super Metroid, toen een baby-Metroid zijn leven opofferde om Samus te beschermen. Met Engelstalig stemacteerwerk en meer dan een uur aan prachtig gerenderde tussenfilmpjes verspreid door het spel is Metroid: Other M niet alleen leuk om te spelen, maar ook een lust voor het oog. De soepele overgangen van tussenfilmpjes naar gameplay en van derde persoon naar eerste persoon maken dit de meest filmische ervaring die je ooit hebt gehad in een Metroid-game.


Ook gevonden als

Metroid Wii  • Bezoek Gameq.nl op ShopMania